En rabattkant skiljer effektivt din gräsmatta från en trädgård

De enklaste och mest subtila landskapsgränserna som effektivt skiljer din gräsmatta från en trädgård är en rabattkant av plast. Rabattkant kantar lätt i mjuka, graciösa kurvor och stoppar spridningen av gräsrötterna. Den eleganta rabattkanten nästan försvinner mot gräset och trädgårdsbädden. Plasttyperna av rabattkanter har en framstående svart utbuktning längs överkanten. Alla fungerar bäst i ganska jämn terräng; om du har många fall och stigningar, är det lättare att installera en utläggningsgräns.

Du kanske vill överväga staket av blomsterbäddar, om det finns skadedjur måste du hålla dig borta. Med rabattkant i plast får du ett professionellt utseende utan tunga lyft. Planera att ställa in trädgårdsgränsen mot den övre kanten ungefär 1/2 tum över jordnivån för att upprätthålla gräsmattan / trädgårdsskillnaden och förhindra att rötter korsar över toppen. Detta gör rabattkanten nästan osynlig och låter dig klippa rakt över toppen. Tänk dock på att toppen av den tunna gräsmattan kan skada nakna fötter. När du har klippt av den, se till att du rundar av alla vassa kanter med en fil.

Ställa in rabattkanten

Nyckeln till att ställa in denna rabattkant är att skära en ren vertikal kant längs gräset med en fyrkantig spade. Sedan kan du lägga trädgårdsgränsen tätt mot kanten när du satsar och fyller på den. Det finns ingen regel för att forma kanten. Följ bara kanterna på din gräsmatta och gör mjuka, gradvisa kurvor. För att göra släta, vassa kurvor, böja metallgräsmattan kant runt en cirkulär form. De tjockare landskapskanterna tål bättre de oundvikliga knölarna och hårda stötar som går med gräsklippning.

En rabattkant som knappt syns

Läs fler inlägg >>